Like ons!
[Update] Kruijswijk na Tour ook naar Vuelta; Roglic, Bennett en Gesink mee

Vuelta a Espana

[Update] Kruijswijk na Tour ook naar Vuelta; Roglic, Bennett en Gesink mee

Primoz Roglic gaat na de Giro d'Italia ook de Vuelta a Espana rijden, zo schrijft Wielerflits. De Sloveen kwam vermoeid uit de Giro en sloeg daarom de Tour de France over. In Spanje mikt hij in principe op een klassement, al is dit niet bevestigd.

Roglic werd derde in de Ronde van Italië, zijn eerste podiumplaats in een grote ronde. Vorig jaar werd hij al vierde in de Tour de France. Na twee keer de Giro en twee keer de Tour maakt hij in augustus nu zijn debuut in de Ronde van Spanje. De derde grote ronde van het jaar wordt verreden van 24 augustus tot en met 15 september.

Steven Kruijswijk en George Bennett gaan mogelijk mee met Roglic, afhankelijk van hoe het tweetal uit de Tour komt. Daar staan beide mannen na één week goed in het klassement, al mikt vooral Kruijswijk op een goede eindklassering. Vorig jaar werd Kruijswijk na een vijfde plaats in de Tour nog vierde in de Vuelta.

In een eerder stadium werd al bekend dat Team Jumbo-Visma zonder Dylan Groenewegen naar de Vuelta gaat. De sprinter was wel beoogd in de grote ronde, maar geeft de voorkeur aan het EK in Alkmaar. Roglic en Kruijswijk krijgen met Robert Gesink wel een meer dan frisse luxe-knecht mee. De Nederlander zet alles op een goede Vuelta nadat hij door blessureleed de Giro en Tour moest missen.

Update - 28 juli 2019 (20:42 uur): Jumbo-Visma bevestigt vier namen Vuelta

Richard Plugge maakte tijdens de uitzending van de laatste Touretappe bij de NOS bekend dat Steven Kruijswijk in de Vuelta zijn succes een vervolg gaat proberen te geven. Daarbij zal een andere topper voor het klassement aan zijn zijde krijgen, namelijk Primoz Roglic. Zij zullen worden bijgestaan door George Bennett en Robert Gesink, die terugkomt van een lange blessuretijd. (foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven