Like ons!
Vuelta start met jongerentrui door presterende jonkies: 'Het was noodzaak'

Vuelta a Espana

Vuelta start met jongerentrui door presterende jonkies: 'Het was noodzaak'

De Vuelta a Espana is de ronde van de wisselende truien en dat is in 2019 niet anders. De organisatie heeft het witte tricot voor het combinatieklassement omgeturnd tot jongerenklassement. Volgens Vuelta-baas Javier Guillen een gevolg van de opkomst van jong talent.

Egan Bernal, Remco Evenepoel, Mathieu van der Poel; het zijn slechts drie jonkies die in 2019 de wielerwereld verbaasden. Ook in de Vuelta staan met onder meer Daniel Martinez, Sergio Higuita, Tao Geoghegan Hart en Tadej Pogacar piepjonge talenten aan de start. Zij krijgen nu de kans om te strijden voor een trui. 'Het was noodzaak', stelt Guillen in het Spaanse AS. 

In de afgelopen jaren pronkte het rode rugnummer al bij de beste neo-prof van de Vuelta op de rug, maar dat is nu anders. In de Giro d'Italia en de Tour de France is het wit al jaren een veelbetekende trui. Renners tot 25 jaar doen mee, waardoor naast de jonge talenten ook Miguel Angel Lopez (foto) en de Brit Hugh Carthy (beide 25 jaar) nog meedingen. (foto: Sirotti)

LEES OOK: Voorbeschouwing Vuelta a Espana | Favorieten voor rood, groen, wit en bollen

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven