[Update] Carapaz maakt week na missen Vuelta-start al zijn rentree in Bretagne Vuelta a Espana

[Update] Carapaz maakt week na missen Vuelta-start al zijn rentree in Bretagne

Door Bram van der Ploeg 29 augustus 2019 | 09:04


Richard Carapaz' deelname aan de Vuelta a Espana is twijfelachtig, zo meldt zijn ploeg Movistar. De winnaar van de Giro d'Italia is zondag gevallen tijdens een criterium in Etten-Leur en heeft daarbij flink wat verwondingen opgelopen.

De man uit Ecuador heeft onder meer last van een gekneusde schouder. Daarnaast liep hij veel schaafwonden op. Donderdag en vrijdag zal er gekeken worden naar het herstel van Carapaz' blessures, alvorens de beslissing wordt genomen of hij zaterdag van start gaat in de Vuelta.

Voor Carapaz is de Vuelta zijn tweede grote doel van het jaar, na zijn verrassende eindzege in de Giro. Samen met Nairo Quintana staat hij als kopman van Movistar op de deelnemerslijst, met Alejandro Valverde in een vrije rol. De Vuelta wordt mogelijk zijn laatste grote ronde voor zijn huidige ploeg, aangezien hij waarschijnlijk vertrekt naar Team INEOS.

Update - 22 augustus 2019 (18.02 uur): Carapaz moet de Vuelta overslaan door meerdere verwondingen

Op de ploegsite laat Movistar weten dat Richard Carapaz inderdaad niet zal kunnen starten in de Vuelta. Een aderlating voor de Ecuadoraan, die van de ronde zijn tweede grote doel van dit jaar had gemaakt. Naast een grote wond aan zijn schouder liep hij nog meer kleine verwondingen op, waardoor zijn ploeg het onverstandig vindt hem te laten starten. Hij wordt vervangen door de ervaren José Joaquín Rojas.

Update II - 22 augustus 2019 (20.13 uur): 'Carapaz reed in Etten-Leur zonder toestemming van ploeg'

Volgens de Spaanse krant El Periodico was Movistar, de ploeg van Richard Carapaz, niet op de hoogte van zijn deelname in Etten-Leur. De krant meldt dat de Ecuadoraanse renner tegen zijn ploeg heeft gezegd dat hij zou gaan trainen in Pamplona, waar hij in zijn Europese maanden woont. In plaats daarvan zou hij 'stiekem' naar Nederland zijn afgereisd om het criterium te rijden. Carapaz en zijn ploeg hebben hier nog niet op gereageerd.

Update III - 29 augustus 2019 (09.03 uur): Carapaz nu alweer in koers

Richard Carapaz mag dan de Vuelta-start hebben gemist, heel ernstig waren zijn blessures niet. De man uit Ecuador wordt een week na het missen van de Ronde van Spanje alweer opgesteld door zijn ploeg. Hij komt uit in de eendagskoers Bretagne Classic. Hij staat er met een sterke ploeg aan de start, met onder meer ook Carlos Betancur en Jürgen Roelandts. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws