Teuns en De Gendt speerpunten bij Belgen: 'sta magerder dan voor Tourstart' Vuelta a Espana

Teuns en De Gendt speerpunten bij Belgen: 'sta magerder dan voor Tourstart'

Door Bram van der Ploeg 23 augustus 2019 | 13:45


Dylan Teuns en Thomas De Gendt hopen de eer van België hoog te houden in de Vuelta a Espana. Beide renners wonnen een rit in de Tour de France en zouden dat in de komende weken dolgraag nog eens over doen.

Voor De Gendt is het zijn derde grote ronde dit jaar. 'Daar moet niet te veel tralala rond worden gemaakt. De topconditie is niet gekomen in de Giro. Ik begon aan negentig procent en ik eindigde op tweeënnegentig procent. In de Tour was ik wel honderd procent. Ik hoop dat ik de lijn van de Tour kan doortrekken. Het zou mooi zijn mocht ik mijn goede conditie vijf maanden lang kunnen volhouden. En als ik de komende drie weken een rit win, maak ik het helemaal af', aldus de Belg in Het Laatste Nieuws.

Teuns: 'Ik voel mij nu even goed als na de Tour'

Die ambitie heeft Teuns ook, al reed hij niet de Giro d'Italia. Na zijn sensationele zege op La Planche des Belles Filles in de Tour zijn zijn ogen geopend. 'Ik ben twaalf dagen op hoogtestage in Livigno geweest en keerde pas deze maandag terug. Omdat er met de Vuelta, het WK en Lombardije nog een belangrijk derde deel van het seizoen wacht, had ik die hoogtestage al tijdens de Tour in mijn hoofd gestoken. Ik ben altijd goed na een hoogtestage van twee weken. Ik voel mij nu even goed als na de Tour', zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

'Ik was ook niet de enige die in Livigno de Vuelta voorbereidde. Ik ben er Kelderman, Majka en Formolo tegen­gekomen. Ook de rest heeft niet stilgezeten', legt hij verder uit. Zelf heeft de hoogtestage hem goed gedaan. 'Ik sta magerder dan voor de Tourstart. Na de Tour ben ik niks aangekomen.' Toch is een klassement geen optie. 'Dat laat ik over aan de Colombianen. Net als in de Tour hoop ik een rit te winnen. Er zijn wel enkele steile aankomsten die mij liggen. Ik start met het plan om uit te rijden, maar met het oog op het WK ga ik mij niet kapot rijden. Op dit moment voel ik mij alleszins zeer fris.' (foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws