Like ons!
Kruijswijk met vertrouwen naar Vuelta: 'Kan strijden om winst in grote ronde'

Vuelta a Espana

Kruijswijk met vertrouwen naar Vuelta: 'Kan strijden om winst in grote ronde'

Steven Kruijswijk start zaterdagavond aan de Vuelta a Espana. De Nederlander heeft met onder meer Primoz Roglic een sterke ploeg, maar ziet ook volop kansen voor zichzelf. Het Algemeen Dagblad sprak met de Brabander.

Na een sterke Tour, bekroond met een derde plek, en een aantal criteriums moet Kruijswijk weer echt aan de bak. Hij ziet de Vuelta met vertrouwen tegemoet. 'Ik weet dat ik kan strijden om de winst in een grote ronde. De druk voor deze Vuelta wordt voor mijn gevoel wat weggehaald, omdat ik mijn grootste doel van het seizoen al heb gehaald. En ik haal vertrouwen uit mijn beste resultaat in de Tour.'

Volgens Kruijswijk is het niet ongunstig dat er wordt gestart met een ploegentijdrit, zeker na de zege in de Tour. 'We hebben serieuze motoren en met Tony Martin de meest ervaren en sterke renner van het peloton in dit werk. Nee, we hebben het er nog niet over gehad wie als eerste over de lijn mag komen en zo eventueel het rood mag dragen. We willen als ploeg winnen, daar gaat het om.' (Foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven