Kroon ziet Roglic Vuelta winnen: 'Sterkste ploeg is voetbaluitdrukking' Vuelta a Espana

Kroon ziet Roglic Vuelta winnen: 'Sterkste ploeg is voetbaluitdrukking'

Door Jasper den Boon 24 augustus 2019 | 12:11


Karsten Kroon denkt dat Primoz Roglic de aankomende Vuelta a Espana gaat winnen. De oud-renner denkt dat Steven Kruijswijk nog last zal hebben van de afgelopen Tour de France. Dat vertelde de Eurosport-commentator aan NUsport.

'Primoz is nu fris. Hij heeft na de Giro alleen nog het nationaal kampioenschap gereden. Hij is helemaal gefocust op de Vuelta. Hij voelt in tegenstelling tot bij de Giro denk ik ook wat minder druk, want het seizoen van Jumbo-Visma is eigenlijk al geslaagd. Dat Jumbo-Visma de te kloppen ploeg is vind ik meer een voetbaluitdrukking. Het gaat om de individuele klasse, niet om de ploeg.'

Kroon kijkt ook naar de Nederlanders Kruijswijk en Wout Poels. 'Kruijswijk zal het zeker goed doen, maar het is zo vlak na de Tour normaal gesproken nog te vroeg om meteen weer mee te kunnen doen om de eindzege. Ik ben vooral benieuwd naar Poels hoe hij omgaat met het eerste kopmanschap in een grote ronde. Fysiek kan hij het zeker aan, maar mentaal is altijd wel even iets anders.' (Foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws