Like ons!
Overzicht slagveld Vuelta a Espana; Jumbo-Visma niet enige ploeg die crashte

Vuelta a Espana

Overzicht slagveld Vuelta a Espana; Jumbo-Visma niet enige ploeg die crashte

De eerste etappe van la Vuelta is een flinke mineur geëindigd. Astana pakte een mooie zege, maar het gesprek van de dag is toch het water dat opeens op het parcours lag. Het water bleek later afkomstig te zijn van een kinderbadje dat lek raakte langs de kant van de weg. Jumbo-Visma wordt als een van de grote slachtoffers gezien. Toch waren zij lang niet de enige die met de gevolgen kampten.

Vrij snel na de etappe kon Jumbo-Visma gelukkig al melden dat het goed ging met de gevallen renners. Behalve de opgelopen veertig seconden achterstand lijkt de schade verder mee te vallen. Ook bij UAE-Team Emirates ging het fout. Op het eerste tussenpunt hadden zijn nog een achterstand van slechts zeven seconden, maar een crash met de ploeg later was dit aan de finish 1.07 minuut geworden. Dat niet alleen, maar de sporen van de val waren ook zichtbaar bij Fernando Gavira en Fabio Aru. Eerstgenoemde liet na afloop weten: 'We zijn allemaal gevallen'.

Deceuninck-Quick-step mist overwinning door auto op parcours

Er werd niet alleen gevallen. Bij de Deceuninck-Quick-Step ging in het laatste gedeelte een renner rechtdoor, waar hij moest afslaan. Dat was niet het enige onheil dat de ploeg te verduren kreeg. Via Twitter laat de ploeg weten dat het verschil van twee seconden mede kwam door de ploegleidersauto van Jumbo-Visma op het parcours. Het team moest er alles aan doen om een crash te voorkomen en verloor daarmee dure seconden.

Tegenover Wielerflits is ploegleider Wilfried Peeters niet mals in zijn commentaar: 'Dat daar een wagen staat, vind ik echt onverantwoord'. Peeters begrijpt dat een ploegleider zijn renners weer op weg wilt helpen, maar zo gaat hij verder: 'Je weet dat er een andere ploeg komt. Wanneer je deel uitmaakt van het peloton, moet je dat kunnen.' Gevolg was dat zijn ploeg in de remmen moest: 'Dat scheelde twee, drie seconden. Daar hebben we het verloren', aldus Peeters. (Foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven