Voorbeschouwing etappe 3 Vuelta a Espana | Sprinters nu wel aan de bak? Vuelta a Espana

Voorbeschouwing etappe 3 Vuelta a Espana | Sprinters nu wel aan de bak?

Door Ward Hilhorst 26 augustus 2019 | 08:00


Na al het geweld in de slotfase van de tweede etappe van de Vuelta a España staat ons maandag wel degelijk een parcours voor de sprinters te wachten. Een redelijk vlakke rit van Ibi Ciudad del Juguete naar Alicante moet de eerste massasprint van deze editie van de Vuelta opleveren. Een rit over de geboortegrond van Ruben Plaza. Kan Fabio Jakobsen voor een verrassing zorgen door onder meer Sam Bennett en Fernando Gaviria te kloppen?

Historie etappe 3 Vuelta a Espana 

Het is al een tijdje terug dat de Vuelta Alicante aandeed. In 1994 finishte er, na 35 jaar, weer eens een etappe in de Spaanse kustplaats. Simon Biasci schreef, ondertussen al 25 jaar geleden, de etappe op zijn naam. Overigens was Alicante in 2009 wel een startplaats in de Vuelta. De rit naar Murcia werd gewonnen door Simon Gerrans. Hij zat met onder meer Jakob Fuglsang, Karsten Kroon, Alexander Vinokourov en Ryder Hesjdal in de kopgroep van zeventien.

In 2016 was Alicante het decor van het Spaanse kampioenschap wielrennen op de weg. Jose Joaquin Rojas boekte één van de weinige zeges in zijn carrière. Het zal de wielervolger niet verbazen dat hij solo aankwam. Eerder dit jaar, op zeven februari om precies te zijn, was Alicante ook start- en finishplaats in de Ronde van Valencia. Toen werd er gesprint voor de ritzege en was het Matteo Trentin die de handen in de lucht kon steken. Hij was sneller dan onder meer Nacer Bouhanni en Ben Swift. 

Parcours etappe 3 Vuelta a Espana

Waar de sprinters er gisteren tamelijk onverwachts niet aan te pas kwamen, is het vandaag écht voor de snelle mannen. Het gaat de hele 188 kilometer lange rit van Ibi. Ciudad del Juguete naar Alicante wel op en af, maar lastig is het niet. Er liggen twee klimmetjes van de derde categorie: de Puerto de Biar en de Puerto de Tibi, maar die zullen niet voor verschillen gaan zorgen. In de laatste kilometers is het redelijk rechtdoor rijden en de laatste 3500 meter lopen licht dalend en zullen zorgen voor een snelle spurt.

Favorieten etappe 3 Vuelta a Espana

Dat er gesprint gaat worden, dat lijkt vrijwel zeker. In de Vuelta zijn niet extreem veel snelle mannen aanwezig, dus zijn er een paar namen waar we naar kijken. Bennett is de topfavoriet, en hij krijgt concurrentie van Luka Mezgec. Mocht Gaviria genoeg hersteld zijn van zijn val in de ploegentijdrit, kan hij zich ook in de sprint gaan mengen. Voor Nederland is de hoop gevestigd op Jakobsen, terwijl ook John Degenkolb zijn best gaat doen een sterke sprint neer te zetten.

TV en tijden etappe 3 Vuelta a Espana

Om tien voor twaalf kunt u bij ons het liveblog volgen. Een uur later, rond tien voor een, gaan de renners ook daadwerkelijk van start. De etappe is bij Eurosport en Sporza te bekijken, die uitzendingen beginnen om 15:00 uur. De finish van de renners wordt iets na half zes verwacht.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws