Kruijswijk kritisch op tijdritcircuit: 'In de Tour zie je veel vaker mooie banen' Vuelta a Espana

Kruijswijk kritisch op tijdritcircuit: 'In de Tour zie je veel vaker mooie banen'

Door Bram van der Ploeg 26 augustus 2019 | 12:53


Steven Kruijswijk noemde het tijdverlies in de ploegentijdrit 'overmacht' na een val, maar in het Algemeen Dagblad is de Nederlander wel kritisch op de organisatie. Volgens hem was de korte tijdrit te gevaarlijk.

'Het was heel smal en technisch voor een hele ploeg en in de Vuelta houden ze van uitdagende parkoersen. Maar je rijdt gewoon zó hard, iedereen op de limiet, zo dicht op elkaar, dan is er geen ruimte voor fouten. In de Tour zie je veel vaker mooie banen, waar het echt op de power aankomt, dat is naar mijn mening meer het idee van een ploegentijdrit. Niet om de risico's die je met z'n allen pakt in een bocht. Maar goed, dat is mijn mening', aldus Kruijswijk.

De nummer drie uit de Tour, die door fysiek ongemak ook zondag tijdverlies kreeg aangesmeerd, legt zich neer bij de situatie. 'Dit is ook fietsen en in de Vuelta kiezen ze ervoor altijd zo'n circuit te pakken. Er wordt vaak veel geroepen, maar er verandert nooit iets. Ik kan nu ook wel iets roepen, maar het gaat niets veranderen.' (foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws