De Gendt mist Tour de France-vorm in de Vuelta: 'Mijn conditie gaat achteruit' Vuelta a Espana

De Gendt mist Tour de France-vorm in de Vuelta: 'Mijn conditie gaat achteruit'

Door Bram van der Ploeg 04 september 2019 | 09:26


De kans dat Thomas De Gendt in de tweede en derde week van de Vuelta nog een toverdag uit de hoge hoed tovert, wordt steeds kleiner. In Het Nieuwsblad geeft de Belg van Lotto Soudal aan dat de accu langzaam leeg begint te raken.

'Ik heb niet meer dezelfde conditie als in de Tour', stelt De Gendt, die in de tijdrit van dinsdag zevende werd. 'In de Tour de France was het na 26 kilometer nog altijd goed. Vandaag leed ik echt tijdens die laatste tien kilometer. Als je derde kunt worden in een tijdrit in de Giro en in de Tour de France, waarom zou je het dan ook niet in de Vuelta proberen. Ik heb het geprobeerd, maar ik zit niet op hetzelfde niveau als in de Tour. Mijn wattages waren zeker lager.'

Of De Gendt nog in de aanval kan om ook daadwerkelijk te strijden om ritwinst, dat is de grote vraag. 'Mijn conditie gaat achteruit. Ik voelde mij de voorbije dagen niet echt goed, maar ik hoopte dat de rustdag me betere benen heeft gegeven. Ik voel echt wel dat dit mijn derde grote ronde op rij is en dat mijn energiepeil zakt, al wil ik wel nog altijd proberen om mee te gaan in een vlucht en mee te dingen naar een overwinning, toch zeker nog één keer in deze Vuelta.' (foto: Sirotti)

Lees alles over de Vuelta a Espana op onze pagina!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws