Tankink, Kroon en Ten Dam over Vuelta van Jakobsen: 'Eerste ronde het zwaarst' Vuelta a Espana

Tankink, Kroon en Ten Dam over Vuelta van Jakobsen: 'Eerste ronde het zwaarst'

Door Ward Hilhorst 07 september 2019 | 12:03


Fabio Jakobsen heeft deze Vuelta al een etappe gewonnen, waarmee zijn eerste grote ronde eigenlijk geslaagd is. De Nederlandse jongeling heeft aangegeven helemaal kapot te zitten, en dat is volgens Karsten Kroon, Bram Tankink en Laurens Ten Dam begrijpelijk, zo vertellen ze in de podcast Live Slow, Ride Fast.

De podcast werd twee dagen geleden opgenomen, dus toen moest Jakobsen de zware bergetappes van gisteren en eergisteren nog rijden. Daarvoor had hij het even rustig met een rustdag en een tijdrit. Of dat helpt? Kroon denkt dat dat tegenvalt. 'Het helpt natuurlijk wel, maar als je het een inspanningsfysioloog zou vragen zou die het je ook vertellen: je kan niet in 48 uur herstellen.'

Tankink is het daar mee eens. 'Hij zal van 'volledig naar de kloten' naar 'gewoon naar de kloten' gaan, maar meer ook niet.' Ten Dam ziet het iets rooskleuriger. 'Je denkt op een gegeven moment "als het nog erger wordt moet ik afstappen", maar het wordt dan nooit echt nog erger. Na een dag of tien bereik je een punt dat het lijden het ergst is.

Tankink: 'Heb in mijn eerste Vuelta huilend mijn oom gebeld'

Tankink begrijpt wel dat hij het moeilijk heeft in zijn eerste grote ronde. 'In mijn eerste Vuelta heb ik huilend mijn oom opgebeld. Ik kon gewoon echt niet meer, dus ik had een man nodig die niet in het wielrennen zat. Hij zei: "Als je denkt dat je moet bent, ben je nog niet moe genoeg." Een hele mooie uitspraak, die gebruik ik nu nog bij mijn kinderen. Je eerste grote ronde is het zwaarst denk ik.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws