Beëindigt derde week Roglic-heerschappij? 'Zijn vormpeil is enorm gestegen' Vuelta a Espana

Beëindigt derde week Roglic-heerschappij? 'Zijn vormpeil is enorm gestegen'

Door Marijn van den Berge 09 september 2019 | 08:52


Primoz Roglic lijkt in de Vuelta onverstoorbaar op weg te gaan naar zijn eerste zege in een grote ronde. Hij reageert feilloos op elke aanval, sterker nog, hij pakt meer en meer tijd op al zijn concurrenten. Het lijkt niet meer mis te kunnen gaan.

Toch wordt de vergelijking met de Giro d’Italia, waarin Roglic derde werd, snel getrokken. Waar hij in de eerste week, en grotendeels in de tweede week, van de Giro tekeer ging als een beest, had hij een mindere derde week. Kan dat opnieuw een valkuil worden? Ploegleider Addy Engels denkt in De Telegraaf van niet. ‘In de Giro d’Italia kende Primoz op deze zondag zijn zwakke rit naar Como waar hij ook nog eens onderuit ging. Nu toont hij dagelijks dat hij de beste man in koers is.’

‘Het grote verschil is dat zijn vormpeil in deze Vuelta enorm gestegen is. Primoz is nu een stuk beter dan in de eerste week. In de Giro was dat juist andersom’, onderbouwt Engels waarom Roglic niet minder zou hoeven worden. ‘Daarbij merk je binnen de hele groep dat we als team een vuist kunnen maken. Dat hadden we in de Giro niet en juist die beleving zorgt voor een heel groot verschil. Dat zorgt voor meer vertrouwen en rust bij Roglic’, aldus Engels. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws