Movistar vindt houvast bij Yates en Kruijswijk: 'Vaker gezien van zekere winnaar' Vuelta a Espana

Movistar vindt houvast bij Yates en Kruijswijk: 'Vaker gezien van zekere winnaar'

Door Marijn van den Berge 09 september 2019 | 10:54


Movistar zal in de laatste week van de Vuelta a Espana iets uit de hoge hoed moeten toveren, wil het Primoz Roglic nog van de eindzege afhouden. De Sloveen reed Nairo Quintana al op meer dan vijf minuten. Alejandro Valverde, die op 2.25 staat, lijkt de enige kanshebebr op de eindzege. Ondanks dat de renner van Jumbo-Visma niet te kraken lijkt, houdt Movistar-baas Eusebio Unzué moed.

‘De voorsprong die Roglic heeft zorgt ervoor dat hij kalmer kan koersen. Hij heeft tot nu toe altijd bij de besten gezeten en bovendien pakte hij tijd in de tijdrit. Maar we blijven vechten voor de eerste plaats, ook al gaat het soms niet hoe je wilt’, zegt Unzué bij Marca. ‘We doen het hartstikke goed en we blijven doorgaan.’

Unzué erkent dat Roglic onklopbaar lijkt, maar klampt zich vast aan eerdere gebeurtenissen. ‘Ik het wielrennen kan altijd alles gebeuren. Twee jaar geleden ontplofte Simon Yates in de Giro met 72 uur te gaan. Zoiets gebeurde ook met Steven Kruijswijk in de Giro, al was dat door een val. Dit jaar zetten we het klassement op zijn kop met Richard Carapaz. We hebben vaker gezien dat een zekere eindwinnaar op een of andere manier instort. Er zijn geen garanties in het wielrennen’, aldus Unzué. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws