'Feit dat Kruijswijk niet overduidelijk gemist wordt, is het grootste compliment' Vuelta a Espana

'Feit dat Kruijswijk niet overduidelijk gemist wordt, is het grootste compliment'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 13:04


Addy Engels rekent zich nog niet rijk als het gaat om Primoz Roglic in de Vuelta a Espana. De ploegleider van Team Jumbo-Visma zag van dichtbij hoe Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk in 2015 en 2016 in gewonnen positie toch nog verloren.

Roglic staat bij het ingaan van de derde week stevig in het rood, maar dat stond Dumoulin ook toen hij in 2015 een inzinking beleefde in de Vuelta. In in 2016 had Kruijswijk het roze in de Giro, tot hij in een sneeuwmuur viel. 'Het zijn vooral ervaringen die je nu als extra bagage meeneemt naar de slotweek van deze Vuelta', aldus Engels in De Telegraaf.

Bang is de ploegleider niet, wel op zijn hoede. Het grote voordeel voor Roglic is dat hij nu een ijzersterke ploeg heeft. Hij heeft tot diep in de finale mannetjes mee. 'Misschien is het feit dat tot dusver Kruijswijk niet overduidelijk gemist wordt het grootste compliment dat we deze ploeg kunnen maken. Natuurlijk is het doodzonde dat Steven door zijn valpartij in de ploegentijdrit in de vijfde rit moest opgeven. Stel je voor dat hij er nog bij was, dan hadden we waarschijnlijk continu met twee man bij de favorieten gereden.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws