Opluchting en frustratie bij Jumbo-Visma: 'Dit mag gewoon niet gebeuren' Vuelta a Espana

Opluchting en frustratie bij Jumbo-Visma: 'Dit mag gewoon niet gebeuren'

Door Marijn van den Berge 11 september 2019 | 20:40


‘Het was geen leuke dag.’ Lennard Hofstede valt met de deur in huis in zijn interview met Eurosport. Het was afzien voor de Jumbo-Visma-mannen, nadat ze de slag misten in de waaieretappe in de Vuelta. Maar uiteindelijk was de geel-zwarte brigade toch opgelucht.

‘We wisten dat het een hectische dag was, maar het was eigenlijk na achthonderd meter al gebeurd. Dat hadden we niet zien aankomen’, bekent Hofstede, wiens werkdag daarna bestond uit op kop beuken voor zijn kopman. ‘Astana wacht heel lang met mannetjes bijzetten. Wij rijden dan met vijf man kop over kop en vooraan is het een waaier die ronddraait. Daar kun je niet tegenop en dat gingen we nooit zelf dichten. Als je dan gelijk bijval krijgt van andere ploegen, heb je nog een kans. Nu wachten ze gewoon te lang’, moppert Hofstede.

Aan de streep is Hofstede uiteindelijk toch opgelucht. Kopman Primoz Roglic heeft nog steeds meer dan twee minuten op zijn eerste belagers in het klassement. ‘We hebben er alles aan gedaan en uiteindelijk heeft hij nog de leiding. Op een gegeven moment ging het zo snel omhoog dat ik dacht dat het nog naar de tien minuten zou gaan, maar dat is gelukkig niet gebeurd.’

Hofstede: 'Denk toch dat Roglic nog steeds beter is'

Toch verwacht Hofstede niet dat de Vuelta-zege Roglic de komende dagen nog ontglipt. ‘We moeten niet vergeten dat Nairo Quintana de afgelopen dagen alleen maar minder werd. Dat zegt niet alles voor de komende dagen, maar toch denk ik dat Primoz nog steeds beter is.’ Vergeten doen ze deze dag echter niet. ‘Dit is wel een les. We hebben hier een fout gemaakt en dat mag gewoon niet gebeuren.’ (Foto: Sirotti)

Lees ook: Roglic eerlijk na 'verloren veldslag' in Vuelta: 'Ik heb een fout gemaakt'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws