Deceuninck-Quick-Step oppermachtig dankzij grote versnellingen en fysio voorop Vuelta a Espana

Deceuninck-Quick-Step oppermachtig dankzij grote versnellingen en fysio voorop

Door Bram van der Ploeg 12 september 2019 | 10:50


Fabio Jakobsen zei na de zeventiende etappe in de Vuelta a Espana al dat Deceuninck-Quick-Step het plan perfect had uitgevoerd in de waaierrit en in Het Nieuwsblad wordt nu uitgelegd wat de plannen precies waren. Philippe Gilbert maakte het kunstwerk uiteindelijk af.

Ploegleiders Wilfried Peeters, Rik Van Slycke en Klaas Lodewyck blijken het brein achter de aanval van de ploeg, die ertoe leidde dat maar liefst zeven van de acht renners mee zaten in de voorste waaier, meteen vanaf de start. 'Een dikke vier uur. Ze hadden allemaal een versnelling van 54x11 laten steken en Declercq zelfs een plaat vooraan van 55 tanden. Zulke dingen doe je niet zomaar, hoor', zo legt Peeters uit.

Maar dat was niet het enige, zo blijkt: 'We hadden bijvoorbeeld ook nog fysiotherapeut Anthony Pauwels die voorop reed en de finish nog goed filmde, zodat we een perfect beeld hadden van waar we naartoe reden. En we wisten werkelijk op elke rotonde en op elke bocht van het parcours vanwaar de wind kwam en hoe sterk hij blies. 120 kilometer zijwind en nog eens 80 kilometer met de wind in de rug.' (foto: Sirotti)

Lees alles over de Vuelta a Espana op onze pagina!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws