Like ons!
Roglic met 'goede benen' overleeft weer een dag: 'We hebben ons lesje geleerd'

Vuelta a Espana

Roglic met 'goede benen' overleeft weer een dag: 'We hebben ons lesje geleerd'

Primoz Roglic verdedigde zijn rode leiderstrui ook op dag 18 van de Vuelta a Espana met verve. De Sloveen kwam geen moment echt in gevaar en pakte zelfs nog twee bonificatieseconden op Alejandro Valverde. Hij is dan ook tevreden.

‘Het was opnieuw een zware dag, maar het team was weer supersterk’, begint Roglic lovend. ‘Gisteren hebben ze vanaf kilometer nul a bloc gereden. Toen Lopez vandaag aanviel op de voorlaatste klim, was ik alleen, maar hadden we Neilson Powless vooraan die op me wachtte. In de finale was het aan mij.’

‘Ik had goede benen en we moeten dit doorzetten’, vervolgt Roglic. ‘Elke dag is belangrijk. We hebben gisteren ons lesje geleerd en ik verwacht elke dag vol gas koers. Ik verwacht geen enkele makkelijke dag meer.’ Daarmee doelt Roglic op de zware waaierrit van gisteren en de relatief vlakke etappe van morgen.

‘We zijn weer een dag dichter bij de zege. Het was zwaar, maar wel weer een goede dag voor mij en het team. We kunnen optimistisch zijn en blijven ons focussen tot Madrid’, besluit Roglic. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven