Mitchelton-Scott beleeft jaar na eindwinst Yates 'frustrerende' Vuelta Vuelta a Espana

Mitchelton-Scott beleeft jaar na eindwinst Yates 'frustrerende' Vuelta

Door Jannick van der Hooft 15 september 2019 | 12:22


Bij Mitchelton-Scott beseffen ze dat ze geen goede Vuelta hebben gereden. Dat vertelt ploegleider Julian Dean bij CyclingNews. Voor de ploeg is het des te pijnlijker, omdat ze vorig jaar met Simon Yates nog de eindwinnaar van de Spaanse grote ronde in huis hadden.

Dean zegt dat het één van zijn lastigste grote rondes ooit was, zowel als ploegleider als renner: 'We hadden erg hoge verwachtingen toen we hier kwamen, maar het heeft allemaal niet gewerkt. Dat is jammer, want we hebben goede renners aan boord. We moeten ons afvragen waarom we niet in dezelfde positie staan als vorig jaar. Het zou onverantwoordelijk van me zijn als ik dat niet deed.'

De ploeg kende wat pech met het uitvallen van Luka Mezgec. Ook klassementsleider Esteban Chaves was bij die val betrokken: 'Het onder ogen komen van deze problemen heeft niet alleen met veerkrachtigheid te maken. Het is ook belangrijk om het goede humeur binnen de ploeg te houden. Gelukkig is dat wel gelukt.

Voorbereiding niet het probleem van Chaves en co

Volgens Dean is het falen van zijn ploeg niet te wijten aan de voorbereiding. Hij zegt dat het hele team, inclusief kopman Chaves zich volledig heeft gefocust op een succesvolle Vuelta. Chaves zelf is ook gefrustreerd door de tegenvallende prestaties: 'We hebben op de trainingen veel afgezien, soms in de regen en kou. Maar dat is het leven, we kunnen nu niets anders doen dan doorgaan.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws