Smit geeft kijkje in aangrijpend levensverhaal na onbegrip over voortzetten Vuelta Vuelta a Espana

Smit geeft kijkje in aangrijpend levensverhaal na onbegrip over voortzetten Vuelta

Door Jannick van der Hooft 15 September 2019 12:09


Het beeld van de akelig gehechte knie van Willie Smit zal bij veel wielervolgers nog op het netvlies staan. Mensen vroegen zich waarom de Zuid-Afrikaan met dergelijke verwondingen bleef doorrijden in de Vuelta. Nu doet hij op Twitter uitgebreid zijn verhaal waarom.

Lees verder onder de foto.

In drie delen geeft Smit een inkijkje in zijn aangijpende levensverhaal: 'Toen ik zeven jaar oud was, zag ik dat een man mijn moeder bruut in elkaar sloeg. Dat soort shit staat me voor altijd bij in mijn leven. Ze werd vaker in elkaar geslagen, maar nooit schreeuwde ze. Ze was geen lafaard en dat is mijn motivatie om het ook niet te zijn.'

Smit: 'Zal nooit dezelfde man als mijn vader worden'

Dat was niet de enige narigheid die de renner van Katusha meemaakte in zijn leven: 'Mijn vader stief in Afghanistan door een landmijn, terwijl hij probeerde om andere mensen te helpen. Niet lang daarna, tijdens mijn huwelijksnacht, vertelde ik mijn vrouw dat ik nooit dezelfde man zou kunnen worden als mijn vader. Wel heeft hij me laten inzien hoe ik geen coward hoef te zijn. Mijn ouders zijn geweldige voorbeelden.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!