Test na luie vakantie bracht Roglic bij Jumbo-Visma: 'Had een Ferrari-motor' Vuelta a Espana

Test na luie vakantie bracht Roglic bij Jumbo-Visma: 'Had een Ferrari-motor'

Door Marijn van den Berge 16 september 2019 | 09:18


Jumbo-Visma heeft met Primoz Roglic haar eerste grote ronde gewonnen. Dat had niemand in 2016 durven dromen toen een voormalig schansspringer bij de ploeg kwam. Hij zou een ‘speciaal geval’ zijn, maar dat moesten ze bij Jumbo-Visma nog maar zien. En dat bleek waar te zijn.

‘Ik had een Sloveense collega die ik nog van bij Rabobank kende en daar heb ik contact mee gehouden. Hij belde mij in mei 2015 op dat hij een ‘speciaal geval’ had: een schansspringer die ook heel goed kon fietsen.’ Dit vertelt ploegleider Frans Maassen bij NPO Radio 1. ‘Ik ben zijn uitslagen blijven volgen. Hij bleek het goed te doen en na een test hebben we hem direct gecontracteerd.’

Zodoende ging Roglic van Adria Mobil naar destijds LottoNL-Jumbo, dankzij de test. ‘Hij zei dat die test niets zou worden, omdat hij net twee weken op het strand had gelegen in Griekenland. Desondanks had hij een goede test en hadden we genoeg gezien. Een uur later in een broodjeszaak in Amsterdam hadden we een akkoord’, aldus Maassen.

Dat Roglic een speciale was, daar kwam de ploeg vrij snel achter. ‘Het was duidelijk dat hij een Ferrari-motor had. Tijdens de trainingen kon hij direct met Robert Gesink mee, en dat is een trainingsbeest, dus hadden we in de gaten dat Roglic een speciaal mannetje was’, besluit de ploegleider. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws