Utrecht onder de loep vanwege stikstof-uitspraak: 'Vuelta is geen Formule 1' Vuelta a Espana

Utrecht onder de loep vanwege stikstof-uitspraak: 'Vuelta is geen Formule 1'

Door Bram van der Ploeg 25 september 2019 | 08:35


Volgens het Algemeen Dagblad moet Utrecht zich mogelijk een klein beetje zorgen gaan maken over de Vuelta-start in 2020. De stad is op 14 en 15 augustus gastheer van de Ronde van Spanje, alvorens de renners op 16 augustus naar Breda trekken. Maar door een uitspraak over de uitstoot van stikstof liggen evenementen in Utrecht en heel Nederland onder de loep.

De Raad van State deed op 29 mei van dit jaar uitspraak als het gaat om de aanpak van stikstof in Nederland. Dit is volgens de hoogste rechterlijke instantie in het bestuursrecht en milieuorganisaties een groot probleem voor de biodiversiteit in het land. Om die reden moeten grootschalige evenementen en projecten opnieuw bekeken worden voor de uitstoot van stikstof. Veel veebedrijven kregen bijvoorbeeld al geen toestemming meer om uit te breiden. Het kabinet kijkt ook serieus naar maatregelen.

De Vueltastart in 2020 is meegenomen in de lijst van de provincie Utrecht van evenementen die mogelijk schadelijk zijn. D66-wethouder Klaas Verschuure van Utrecht denkt echter niet dat de Vuelta-start echt gevaar loopt. 'In z'n algemeenheid kan ik zeggen dat de Vuelta géén Formule-1 race is, er komen geen raceauto's naar onze stad. Waar wielrenners over de weg fietsen, rijden geen auto's. Tijdens de Utrechtse Tourstart in 2015 zagen we zelfs dat de luchtkwaliteit in de stad iets verbeterde.' (foto: Sirotti)

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

MHuisintveld
25 Sep 2019 om 09:19

Briljante quote: Waar wielrenners over de weg fietsen, rijden geen auto's.
Ik zie toch altijd veel motoren en auto's in en rond de wielrenners rijden....

Reageren


Meer nieuws