Renners tijdens Vuelta 2020 in Breda langs psalmboeken en collectezakken Vuelta a Espana

Renners tijdens Vuelta 2020 in Breda langs psalmboeken en collectezakken

Door Gerrit van Loon 25 oktober 2019 | 18:22


Het peloton trekt volgend jaar tijdens de Vuelta 2020 in Breda niet langs, maar dóór de Grote Kerk. Dat maakt de gemeente Breda bekend. Voor de start van de derde etappe moeten de renners met de fiets aan de hand door de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk heen.

‘De Vuelta is een unieke kans om onze mooie stad aan de wereld te presenteren’, aldus de gemeente. De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk is een belangrijk monument van Breda. De Prinsenkapel is het mausoleum van de vroege voorvaderen van de huidige koninklijke familie, het geslacht van Nassau-Dillenburg.

De gemeente Breda zegt zorgvuldig een prachtige route langs de highlights van Breda te hebben samengesteld. ‘En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar door de kerk’, aldus wethouder Sport Daan Quaars tegen BN De Stem.

Nederland is volgend jaar voor de tweede keer gastheer voor de ‘Gran Salida’ van de Vuelta. In 2009 werd er in Assen gestart, volgend jaar wordt op vrijdag 14 augustus het startschot in Utrecht gegeven met een ploegentijdrit. De tweede etappe gaat van Den Bosch opnieuw naar Utrecht. Zondag 16 augustus volgt een rit met start en aankomst in Breda. Het stadsbestuur wil de volle toegestane elf kilometer van de neutralisatie gebruiken om zoveel mogelijk van de stad te laten zien, dus ook het kerkinterieur. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws