Nieuwe details 'Ronde van Noord-Spanje': 'Tijdrit op 30% en Agliru is terug' Vuelta a Espana

Nieuwe details 'Ronde van Noord-Spanje': 'Tijdrit op 30% en Agliru is terug'

Door Bram van der Ploeg 29 november 2019 | 09:30


Volgens de Spaanse krant AS is het zeker; de Vuelta a Espana trekt in 2020 niet verder zuidwaarts dan het centraal gelegen Madrid. Volgens het medium kunnen de fans zich verheugen op acht aankomsten bergop in de zogenaamde 'Ronde van Noord-Spanje'. 

De eerste drie etappes in Nederland werden al enkele maanden geleden bekend gemaakt. Ook de aankomst bergop op de Franse Tourmalet werd al eerder bekend gemaakt in het geruchtencircuit. AS meldt dat de ronde, die van 14 augustus tot en met 6 september wordt verreden, acht keer bergop finisht en de percentages zullen á la de Vuelta weer dik boven de twintig procent gaan. Ook zullen de etappes wederom korter zijn en amper richting de 200 kilometer gaan.

Naar verluidt moeten de renners in een individuele tijdrit aankomen op de twee kilometer lange Mirador de Ézaro. In deze klim zit een stuk van dertig (!) procent. Deze etappe is tevens de enige individuele race tegen de klok, naast de ploegentijdrit in Utrecht in etappe 1. De klimmers zullen zodoende weer in hun handen wrijven. Al in de eerste week gaan we volgens de berichten serieus klimmen in het Baskenland, met onder meer de Moncalvillo en Laguna Negra. (foto: Sirotti)

'Angliru keert terug in Vuelta'

Als we de sportkrant Marca mogen geloven keert de Vuelta a España in 2020 ook terug naar Alto de El Angliru. De Spaanse berg met steile stijgingspercentages moet dé scherprechter in het parcours worden. (Foto:Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws