Nederlandse voorbereidingen Vuelta gaan door: ‘Anders nog in tijdnood’ Vuelta a Espana

Nederlandse voorbereidingen Vuelta gaan door: ‘Anders nog in tijdnood’

Door Gerrit van Loon 26 maart 2020 | 16:35


Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van La Vuelta Hollanda, vertelt in BN De Stem dat de voorbereidingen voor de Vuelta doorgaan. De start is op 14 augustus in Utrecht. Daarna doet de koers Noord-Brabant aan.

‘Natuurlijk zitten we met veel vragen over het coronavirus die we niet kunnen beantwoorden, maar voorbereidingen zoals het aanvragen voor vergunningen en het maken van veiligheidsplannen gaan gewoon door. Daar kunnen we niet mee stoppen, want dan zouden we in tijdnood komen wanneer de Vuelta toch doorgaat’, aldus Van Hulsteijn.

Het is niet zeker of de Spaanse wielerronde wordt gereden. De organisatie gelooft er op dit moment nog wel in. Javier Guillen, de hoogste baas van de Vuelta a Espana, liet dat eerder in de Spaanse krant ABC weten. In Nederland zijn bijna dezelfde noodmaatregelen genomen als in Spanje. Het voorbereidingswerk is volgens Guillen niet gemakkelijk. ‘We kunnen nu geen etappeplaatsen bezoeken of het parcours inspecteren. Als de maatregelen voorbij zijn, moeten we dus extra hard werken.’

Van Hulsteijn weet niet welk besluit de Spaanse organisatie in geval van uitstel gaat nemen. Wanneer precies de Spaanse organisatie de knoop doorhakt is ook niet duidelijk. De corona-statistieken in Spanje en Nederland in aankomende weken kunnen doorslaggevend zijn. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws