[Update] Directeur Vuelta verwacht geen verdere wijzigingen Vuelta a Espana

[Update] Directeur Vuelta verwacht geen verdere wijzigingen

Door Jorick van der Noort 10 mei 2020 | 19:45


Het afhaken van Utrecht als startlocatie voor de Vuelta a Espana heeft als gevolg dat de Spaanse ronde dit jaar maar achttien etappes kent. Daarnaast vindt de start nu plaats in het Baskenland. Dat maakte de organisatie van de Vuelta woensdagavond bekend. 

De grote ronde zou in eerste instantie beginnen in Utrecht met een ploegentijdrit, waarna nog twee etappes in Nederland zouden worden verreden. Vanwege het coronavirus moest de Vuelta echter worden uitgesteld. Volgens geruchten zal die nu in november worden verreden. Een definitieve datum wordt mogelijk 5 mei bekendgemaakt. De UCI hoopt dan een nieuwe wielerkalender te presenteren.

Eerder op de woensdag gaf de organisatie van de Vuelta-start in Utrecht al aan dat een verschuiving naar het najaar niet haalbaar bleek. De Vuelta-organisatie kiest er voor om de drie etappes in Nederland niet te vervangen en etappe vier als nieuwe start te beschouwen. De start van de Vuelta zal daarmee plaatsvinden in het Baskische Irun.

De start in Irun betekent dat de klimmers en klassementsrenners gelijk uit hun hok mogen. Er staan in de finale van de etappe meteen vier geclassificeerde klimmen op het programma. Vooral de slotklim naar het heiligdom van Arrate belooft een waar spektakel te worden met regelmatig percentages van boven de tien procent. (Foto: Sirotti, 2019)

Update - 9 mei 2020 (13.11 uur): Vuelta-etappes in Portugal geschrapt

De organisatie van de Vuelta a Espana heeft bekendgemaakt op de officiële website dat ook de etappes die door Portugal zouden gaan, etappe vijftien en zestien, vervangen worden. De hele route zal nu dus binnen Spanje en Frankrijk verreden worden. De routes van de vervangende etappes zullen nog worden bekendgemaakt, en de organisatie verwacht dat dit de laatste aanpassing zal zijn.

Update II - 10 mei 2020 (19.32 uur): Directeur Vuelta verwacht geen verdere wijzigingen

Koersdirecteur Javier Guillén verklaart tegen over het Spaanse persbureau EFE dat hij geen verdere wijzigingen op het oog heeft. 'Zodra de presentatie van de nieuwe etappes is gedaan, worden er geen verdere wijzigingen verwacht in de achttien etappes die de Vuelta a España dit jaar vormen.' De zesde etappe die zal finishen op de Col du Tourmalet in Frankrijk blijft voor nu nog staan.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws