Van der Poel ook niet naar de Vuelta; Alpecin-Fenix krijgt geen wildcard Vuelta a Espana

Van der Poel ook niet naar de Vuelta; Alpecin-Fenix krijgt geen wildcard

Door Bram van der Ploeg 08 mei 2020 | 14:04


Mathieu van der Poel gaat in 2020 geen grote ronde rijden. De Vuelta a Espana heeft vrijdagmiddag de wildcards voor de editie in oktober bekend gemaakt en daar staat Alpecin-Fenix niet tussen. 

Zoals verwacht kiest de ASO voor Spaanse ploegen als aanvulling op de WorldTour-teams die deelnemen aan de Vuelta. Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA en Total Direct Energie zijn de drie toevoegingen op de lijst. De WorldTour bestaat in 2020 uit negentien teams.

Eigenlijk was er maar ruimte voor twee extra ploegen, omdat het Total Direct Energie van Niki Terpstra vorig jaar als hoogste pro-continentale ploeg eindigde op de UCI-ranking. Daarmee dwong het een ticket af voor alle grote WorldTour-wedstrijden.  

In tegenstelling tot de Tour de France zal Van der Poel minder rouwig zijn om het ontbreken van een Vuelta-wildcard. Voor dit seizoen sprak hij nog wel de ambitie uit om in Spanje te starten, maar in de nieuwe wielerkalender vallen de Vlaamse en Ardense klassiekers samen met de Vuelta. Van der Poel zal het dus al druk genoeg hebben in oktober. (foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws