Soler baalt van imago na Movistar-docu: 'Dat beeld blijft nu hangen' Vuelta a Espana

Soler baalt van imago na Movistar-docu: 'Dat beeld blijft nu hangen'

Door Jannick van der Hooft 18 mei 2020 | 14:30


Marc Soler heeft grotendeels genoten van de Netflix-documentaire El Dia Menos Pensado over zijn ploeg Movistar in het afgelopen wielerseizoen. Toch is er één iets dat hem steekt, zo vertelt hij in een interview met L'Esportiu.

De Spanjaard vervult al jaren een rol van trouwe werker binnen het team, maar dacht in de Vuelta a Espana van 2019 voor zijn eigen kans te kunnen gaan. Hij werd echter teruggefloten door de ploegleiding om te werken voor de ploegleiding. Soler zwaaide heftig met zijn arm als een uiting van ongenoegen, iets wat volgens hem bij veel kijkers bij zal blijven. 'Dat is erg jammer', zo vertelt hij.

Soler: 'Dat maakt me kwaad'

'Het is flink balen dat al mijn harde werk voor de ploeg de afgelopen jaren nu overschaduwd worden door één moment. Dat maakt me kwaad. Natuurlijk vind ik het niet leuk dat van al mijn inzet voor het team er nu maar één beeld blijft hangen.' De klimmer hoopt dat hij de beeldvorming rond zijn persoon nog kan rechtzetten. Dit najaar mikt hij op een deelname in de Tour de France, waarna hij ook nog hoopt mee te doen aan de Vuelta: 'Maar ik moet ook nog kijken naar de wedstrijden die geen WorldTour zijn en nog niet op de kalender staan.' (Foto: Sirotti, 2019)

Bekijk de beelden van het voorval hieronder (Eurosport):


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws