Nieuw Colombiaans klimtalent Rubio maakt grote ronde debuut in Vuelta Vuelta a Espana

Nieuw Colombiaans klimtalent Rubio maakt grote ronde debuut in Vuelta

Door Wilbert van der Velde 07 juni 2020 | 19:08


Movistar zag afgelopen winter met Nairo Quintana hun Colombiaanse kopman vertrekken, maar investeerde volop in de nieuwe generatie Colombiaanse klimmers. Zo haalden ze onder andere Einer Rubio, die volgens Ciclo21 dit jaar gelijk zijn debuut zal maken in de Vuelta a Espana.

De 22-jarige Rubio won vorig jaar een bergetappe in de Giro d’Italia voor beloften en werd tweede in het eindklassement. Hij staat bekend als één van de grotere Colombiaanse talenten. Dit jaar kwam Rubio vanwege het coronavirus niet verder dan een deelname in zijn thuisronde de Ronde van Colombia. Hij kon daar echter nog geen rol van betekenis spelen.

In voorbereiding op zijn debuut in de Vuelta zal Rubio beginnen met een reeks Italiaanse eendagswedstrijden, waaronder Milaan-Turijn, Gran Piemonte, Memorial Pantani en de Giro dell’Appenino. Ook staan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma. Eerder bracht In de Leiderstrui al een IDL Neo uit over Rubio, daarin worden de uitslagen en kwaliteiten van de jonge klimmer uitgebreid toegelicht. (Foto: Team Movistar)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws