Nieuw routeparcours van Vuelta ligt uitsluitend in het noorden van Spanje Vuelta a Espana

Nieuw routeparcours van Vuelta ligt uitsluitend in het noorden van Spanje

Door Gerrit van Loon 12 juni 2020 | 18:09


De organisatie van Vuelta a Espana heeft de nieuwe routekaarten voor het parcours in 2020 vrijgegeven. Opvallend aan het kaartje is de concentratie in het noorden van het land. Van 20 oktober tot 8 november wordt de ronde van Spanje gereden.

Per etappe schotelt La Vuelta al de kaartjes met beklimmingen en afstanden voor aan smachtende wielerfans. Etappes 15 en 16 blijven ook in Spanje en voeren niet door Portugal, zoals eerder de bedoeling was. De eerste commentaren op de nieuwe routes stromen al binnen op social media. ‘De etappes lijken me moeilijker. Renners kunnen in deze etappes beter het verschil maken.’

Profrenner Angel Madrazo van Burgos-BH laat over de nieuwe map van La Vuelta weten: ‘Ik verlang er enorm naar om terug te keren in het peloton en aan de startlijn te staan.’ Een Spaanse wielersupporter is helemaal blij: ‘De Vuelta a España wordt opnieuw opgestart als de ‘Ronde van Noord-Spanje’. Een ander: ‘Ik ga de Vuelta door mijn stad zien passeren. Ik ga huilen.’ Eerder werd bekend dat de opening in Nederland en de Portugese etappes geen doorgang konden vinden. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws