Vuelta had Quintana graag wildcard gegeven: 'Het is een risico dat hij nam' Vuelta a Espana

Vuelta had Quintana graag wildcard gegeven: 'Het is een risico dat hij nam'

Door Bram van der Ploeg 19 juni 2020 | 12:30


Javier Guillén baalt er best een beetje van dat Nairo Quintana dit jaar niet aan de start staat van de Vuelta a Espana. De Colombiaan kreeg namens Arkéa-Samsic geen wildcard van Guillén.

De keuze van de Vuelta ging naar de Spaanse ploegen Burgos BH en Caja Rural. Door de aanwezigheid van Total Direct Energie als hoogst geplaatste procontinentale ploeg van 2019 en verder negentien in plaats van achttien WorldTourploegen in 2020 waren de plekken daarna op. Guillén vindt dat wel jammer. 'Nairo is een van de groten in het peloton en een belangrijke kandidaat om de Tour de France te winnen. Maar Arkéa is een Franse ploeg en Nairo een Colombiaanse renner.'

'Het is een risico dat hij nam, hij wist dat hij zou moeten worden uitgenodigd voor deze races', vervolgt Guillén in AS. 'Door naar een Franse ploeg te gaan, had hij de zekerheid voor Tourdeelname, maar als hij volgend jaar niet op hetzelfde probleem wil stuiten, moet Arkéa-Samsic de beste procontinentale ploeg op de UCI-ranking worden. Arkéa heeft de kwaliteiten om dat mogelijk te maken, maar het blijft een risico als procontinentale ploeg.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws