Jakobsen blijft zelfverzekerd: 'Bennett is niet sneller dan ik' Vuelta a Espana

Jakobsen blijft zelfverzekerd: 'Bennett is niet sneller dan ik'

Door Jannick van der Hooft 22 juni 2020 | 12:18


Fabio Jakobsen gaat zelfverzekerd het najaar in. In het tweede deel van de podcast De Polder vergelijkt de Nederlander zichzelf met zijn collega-sprinter bij Deceuninck-Quick-Step, Sam Bennett.

Afgelopen jaar mocht Jakobsen een paar keer de degens kruisen met zijn Ierse ploeggenoot, die op dat moment nog in dienst reed van BORA-hansgrohe. In de Vuelta a Espana werd hij in de eerste poging nog geklopt. Jakobsen: 'Die sprint won hij op ervaring. Hij is een betere wielrenner dan ik, meer all-round. Maar hij is niet sneller dan ik.'

Patrick Lefevere, ploegbaas, kwam volgens Jakobsen naar hem toe en vroeg hem waarom hij nog niet gewonnen had. 'Dat meent hij', vertelt hij lachend. Zelfverzekerd had hij zijn antwoord al klaar: 'Morgen, heb ik toen gezegd.' Een dag na de winst van Bennett waren de rollen omgedraaid en mocht Jakobsen zijn handen in de lucht gooien.

Jakobsen: 'Wist dat er een goed feestje gevierd zou worden'

Waar Jakobsen veel vertrouwen heeft in zijn snelheid, heeft hij dat een stuk minder in zijn klimcapaciteiten. Hij dacht dan ook dat hij de finish van die Vuelta niet zou gaan halen. 'Ik dacht dat ik naar huis zou gaan, want mijn Vuelta was al geslaagd na die zege in de eerste week. Ik wilde wel graag bij de ploeg blijven, want ik wist dat er sowieso een feestje gevierd zou worden. Als ik het niet haal, heb ik dat tenminste nog.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws