Dumoulin weet nog niet of hij Vuelta rijdt: 'Word hier niet elke dag frisser' Vuelta a Espana

Dumoulin weet nog niet of hij Vuelta rijdt: 'Word hier niet elke dag frisser'

Door Bram van der Ploeg 18 september 2020 | 10:05


Tom Dumoulin weet nog niet of hij later dit jaar ook de Vuelta a España gaat rijden voor Jumbo-Visma. De Nederlander vertelt in het AD dat hij heel blij is met zijn prestaties in de Tour de France, maar dat de eerste grote ronde in 420 dagen hem ook niet in de koude kleren is gaan zitten.

'Voor mij heeft het ontzettend veel energie gekost om terug te komen na mijn blessure. Dat merk ik op dit moment. Je ziet het wel vaker bij renners die lang weg zijn geweest dat het ontzettend veel energie kost, mentaal en fysiek', zo vertelt Dumoulin, die vrij diep moet gaan deze ronde. 'Iedereen heeft het daarover. Zo van: "dan rijdt hij zichzelf hier in vorm voor de Vuelta". Maar ik rij hier niet rond met het gevoel dat ik elke dag frisser word, dadelijk even ga rusten en ik dan in de Vuelta even ga uitpakken.'

Dumoulin: 'Dan had ik ook negende gestaan'

Dumoulin is vooral blij dát hij weer fietst en dat hij straks in de top-10 Parijs haalt, met ploegmaat Primoz Roglic in het geel. Hij kan weer genieten, na een lange lijdensweg. 'Ik ben blij met de positie waar ik sta en de benen die ik heb. Dat ik erbij ben en weer echt meedoe. Ik kom nog een beetje tekort, maar ben wel heel waardevol voor de ploeg. Zelfs al had ik hier voor mezelf gereden, dan had ik ook negende gestaan. Ik weet wel dat ik nog beter heb gereden in het verleden. Maar op dit moment gaat het gewoon niet harder dan dit. Dit is het gewoon.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws