De la Cruz en Formolo moeten schoenen Pogacar vullen in Vuelta a España Vuelta a Espana

De la Cruz en Formolo moeten schoenen Pogacar vullen in Vuelta a España

Door Bram van der Ploeg 15 oktober 2020 | 09:59


UAE Team Emirates kende in 2019 een geweldige Vuelta a España met Tadej Pogacar als dé ontdekking op het eindpodium. De Tourwinnaar geniet momenteel van zijn welverdiende rust, waardoor UAE mikt op twee andere klassementsrenners.

David de la Cruz en Davide Formolo worden door de ploeg uitgespeeld als kopmannen. Beide renners reden ook de Tour, al liep die voor Formolo niet geweldig af. De Italiaan, dit jaar nog tweede in Strade Bianche, viel in de tiende etappe en brak zijn sleutelbeen. De la Cruz reed voor Pogacar en toonde in de tijdrit naar La Planche des Belles Filles nog vorm met een achtste plaats.

Ploegbaas Matxin Fernandez is dan ook vol vertrouwen voor een goede Vuelta. 'We verwachten een intense race vanaf de start en daar hebben we rekening mee gehouden in onze selectie. De la Cruz rijdt een thuiswedstrijd en verdient een kans na een solide Tour de France. Formolo is fris, nadat hij goed is hersteld van zijn crash in de Tour.' Jasper Philipsen zal de sprints in de Vuelta voor zijn rekening nemen en met Rui Costa en Sergio Henao heeft de ploeg ook ervaren rittenkapers aan boord. 

Selectie Vuelta a España UAE Team Emirates

David De La Cruz 
Davide Formolo 
Alessandro Covi 
Jasper Philipsen
Rui Costa 
Sergio Henao 
Aleksandr Riabushenko
Ivo Oliveira

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws