Jumbo-Visma mikt op eindwinst in Vuelta a España met Roglic of Dumoulin Vuelta a Espana

Jumbo-Visma mikt op eindwinst in Vuelta a España met Roglic of Dumoulin

Door Bram van der Ploeg 15 oktober 2020 | 10:51


Tom Dumoulin en Primoz Roglic voeren de Vuelta-selectie van Jumbo-Visma aan, zo heeft de ploeg bevestigd in een persbericht. De twee worden net als in de Tour de France uitgespeeld voor het klassement, waarbij de koers moet uitmaken wie er het sterkst is.

Roglic is de titelverdediger in de Vuelta en tevens de nummer twee uit de laatste Tour de France. Dumoulin was in die Tour knecht, maar finishte tevens als zevende in het eindklassement. 'Gedurende de Vuelta wordt duidelijk wiens kaart we trekken. Ons team staat met twee favorieten voor eindwinst aan de start, waarvan er eentje de winnaar van vorig jaar is. Dat zorgt ervoor dat andere ploegen naar ons zullen kijken', vertelt ploegleider Grischa Niermann.

Of Jumbo-Visma de koers net als in de Tour in handen kan en wil nemen, moet nog blijken. 'We moeten met een goed plan komen om tot een goede prestatie te komen. Ik denk dat we een heel sterke ploeg hebben met twee absolute speerpunten. De andere jongens kunnen Primoz en Tom optimaal ondersteunen.' De ploeg zal er meteen moeten staan, weet ook Niermann. 'De eerste drie etappes zijn drie bergritten. Op dat moment moeten we er meteen staan. Daarna volgt spoedig de zesde etappe. Dat is in mijn ogen toch wel de Koninginnenrit, gezien de finish op de Col du Tourmalet. Natuurlijk volgen er nog zware etappes, maar het zwaartepunt van de Vuelta ligt naar mijn mening in de eerste week.' 

Selectie Jumbo-Visma Vuelta a España 2020

Primoz Roglic
Tom Dumoulin
Lennard Hofstede
Jonas Vingegaard
George Bennett
Paul Martens
Robert Gesink
Sepp Kuss

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws