Jumbo-Visma vol vertrouwen: 'Ze gaan in Vuelta echt heel ver wat betreft corona' Vuelta a Espana

Jumbo-Visma vol vertrouwen: 'Ze gaan in Vuelta echt heel ver wat betreft corona'

Door Bram van der Ploeg 16 oktober 2020 | 08:48


Jumbo-Visma mag dan uit de Giro d'Italia zijn gestapt, voor de Vuelta a España gaat de Nederlandse ploeg weer met frisse moed de coronabubbel in. Sportief directeur Merijn Zeeman vertelt in De Telegraaf dat hij geen reden heeft om bang te zijn voor eenzelfde scenario in de Ronde van Spanje.

Terwijl Steven Kruijswijk en zijn ploegmaats nog balen van de vroegtijdig gestopte Giro, daar staat er alweer een hongerige ploeg klaar voor de Vuelta. Met Tom Dumoulin en Primoz Roglic streeft Jumbo-Visma naar eindwinst. Zeeman denkt dat de finish in Madrid wel wordt gehaald. 'In de Ronde van Spanje zijn hele strikte regels wat betreft corona. Ze gaan echt heel ver. We hebben het ook in de Tour gezien dat er geen renners positief waren op Covid-19.'

Tourorganisatie ASO organiseert ook de Vuelta en dus mag men aannemen dat er eenzelfde protocol zal gelden. 'Iedereen reist zaterdag naar Spanje af en wordt dan direct getest. Pas als je negatief bent, krijg je toegang tot de bubbel. Er worden geen toeschouwers bij de finish toegelaten, in de hotels hebben alle ploegen een eigen verdieping, aparte eetzalen en er is geen contact met andere mensen. Dat is een goed en transparant verhaal, waardoor we vertrouwen hebben dat het concept van de bubbel werkt', zo legt Zeeman uit. (foto: Shootmetoo.nl/@remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws