Dumoulin mag niet afstappen: 'Zolang hij niet ziek is, rekenen we op hem'

door Bram van der Ploeg

Bij Jumbo-Visma is men allang geschakeld, nu is gebleken dat Tom Dumoulin niet de benen heeft in de Vuelta a España. Sportief directeur Merijn Zeeman snapt de commotie rond de Nederlander, maar heeft naar eigen zeggen nog drie anderen voor het klassement.

Jumbo-Visma leidt de Vuelta met Primoz Roglic en ook Sepp Kuss en George Bennett staan er nog keurig bij. Bovendien won het al een rit met Roglic op de openingsdag. 'Ik snap dat in Nederland de aandacht naar Dumoulin uitgaat, maar voor ons is dat nu even niet het belangrijkst. Uiteindelijk geldt hier: je bent mee of je bent niet mee, daar draait het voor ons om', zo is Zeeman streng in De Telegraaf.

'Tom heeft niet de benen en niet het niveau om met de besten mee te gaan in deze Vuelta', stelt hij vast. Het is een pijnlijke conclusie, maar bij Jumbo-Visma gaat men ervan uit dat Dumoulin nu zijn stinkende best zal doen als knecht. 'Er is altijd een groter belang: het teambelang. Dat geldt ook voor Tom. Zolang hij niet ziek is, rekenen we op hem en zetten we ons maximaal in om met z’n allen succes te behalen.' Volgens Zeeman heeft Jumbo-Visma daarbij echt alle troeven nodig. 'Want om eerlijk te zijn weten wij ook niet precies hoe Primoz zich zal houden in het bikkelharde gevecht dat we met Movistar zullen moeten aangaan.' (foto: Sirotti)

Net binnen

Bekijk meer artikelen