šŸŽ„ Campenaerts schreeuwde het uit van de pijn na crash in Bredene-Koksijde en breekt wervel Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Campenaerts schreeuwde het uit van de pijn na crash in Bredene-Koksijde en breekt wervel

šŸŽ„ Campenaerts schreeuwde het uit van de pijn na crash in Bredene-Koksijde en breekt wervel

Victor Campenaerts is vrijdag in Bredene-Koksijde hard ten val gekomen. De Belg van Lotto-Dstny schreeuwde het uit van de pijn, nadat hij erbij lag op dik vijftig kilometer van de streep. Ook Tim Merlier - Belgische kopman bij Alpecin-Deceuninck - viel, maar kon snel weer door.

Het geschreeuw van de Belg ging wel even door merg en been. Hij ging onderuit toen er middenin het peloton werd gevallen en bleef als enige heel lang liggen. Zijn ploeg liet in een snelle reactie weten dat Campenaerts naar het ziekenhuis is gebracht en dat daar werd onderzocht wat er aan de hand is. Een tweede update bleef niet lang uit: Onderzoek in het ziekenhuis van Veurne wees uit dat de hardrijder een breuk in het ruggenwervel heeft opgelopen.

Dit betekent ook dat Campenaerts voor de rest van het voorjaar is uitgeschakeld. Normaliter staat er voor een breuk in een wervel minstens zes weken. 'Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld om de klassiekers met Lotto-Dstny te moeten missen', aldus Campenaerts in een verklaring van zijn ploeg. 'Iedereen heeft kunnen zien dat we het seizoen erg goed zijn gestart, en ik was klaar om die goede flow voort te zetten in de aankomende klassiekers.'

Dat zit er nu niet meer in voor de 31-jarige. 'Helaas, ik ben genoodzaakt om op de bank te gaan liggen. Ik heb alle vertrouwen dat mijn teamgenoten iets moois kunnen laten zien in de aankomende weken. Vanuit huis ben ik hun grootste fan', sluit de Antwerpenaar af.

Video: Campenaerts heeft veel pijn na val in Bredene-Koksijde


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws