Bagioli eindigt knap als derde in Vuelta: 'Tevreden, maar overwinning was beter' Wielrennen
Wielrennen

Bagioli eindigt knap als derde in Vuelta: 'Tevreden, maar overwinning was beter'

Bagioli eindigt knap als derde in Vuelta: 'Tevreden, maar overwinning was beter'

Andrea Bagioli reed een sterk slot van de zesde etappe in de Vuelta a España. De 22-jarige Italiaan van Deceuninck-Quick-Step eindigde donderdag op de steile slotklim als derde achter Magnus Cort en Primoz Roglic. Toch laat hij na afloop op de eigen ploegsite weten dat hij op meer had gehoopt.

Bagioli bewees vorig jaar ook al op aankomsten als deze uit de voeten te kunnen. Toen werd hij in de tiende etappe van de Vuelta eveneens derde achter Primoz Roglic en Felix Großschartner. Het was daarom ook niet gek dat de kaart Bagioli vandaag werd uitgespeeld bij Deceuninck-Quick-Step. 'Ik had voor de start vertrouwen in mijn kansen en het team werkte heel hard voor me. De klim was lastig, met geen momenten van rust, maar ik voelde me goed en gaf alles. Ik ben tevreden met het podium, maar een overwinning was beter geweest.'

Het was voor Deceuninck-Quick-Step weer een mooie ereplaats in deze Vuelta, nadat Fabio Jakobsen ook al drie keer op het podium wist te eindigen. 'Het is weer een top drie voor onze ploeg en we hopen de komende dagen op meer goede resultaten', zo laat Bagioli weten. Vrijdag lijkt dat lastig te worden, wanneer er in de zevende rit een bergetappe op het programma staat. Zaterdag zijn er weer sprintkansen voor Jakobsen om na dinsdag voor zijn tweede etappezege te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws