Formolo hard onderuit in afdaling op training; renner vreest voor breuk in hand Wielrennen
Wielrennen

Formolo hard onderuit in afdaling op training; renner vreest voor breuk in hand

Formolo hard onderuit in afdaling op training; renner vreest voor breuk in hand

Pech voor Davide Formolo: de Italiaan is tijdens een trainingsrit rond zijn woonplaats Monaco hard ten val gekomen in een afdaling. Voorlopig lijkt het erop of hij niets gebroken heeft, maar hij houdt een slag om de arm. Het duurt zeker nog enkele dagen voordat de exacte schade duidelijk is.

Formolo was aan het trainen bij de Col de Turbie, iets ten noorden van Monaco. In de afdaling van deze beklimming kwam de renner van UAE Team Emirates hard ten val, nadat hij moest uitwijken voor een zwijntje dat plotseling op de weg verscheen. De renner had dusdanig veel vaart dat hij het beestje niet meer kon ontwijken. 'Ik ging neer met zestig kilometer per uur', vertelt hij tegenover La Gazzetta dello Sport.

Op dit moment lijkt Formolo bij zijn valpartij niets gebroken te hebben, maar volgens hem kan de diagnose de komende dagen nog veranderen. 'We hebben nog steeds veel werk aan mijn rechterpols. We zijn bang dat er toch ergens een breuk is', vertelt hij. 'Er zitten veel kleine botjes in je hand. Het gaat zeker tien dagen duren om te kijken of er nog breuken zijn.'

Hoe het met het zwijntje is afgelopen, is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws