Ganna stelt aanval op werelduurrecord uit: 'Het is op dit moment niet mijn prioriteit' Wielrennen
Wielrennen

Ganna stelt aanval op werelduurrecord uit: 'Het is op dit moment niet mijn prioriteit'

Ganna stelt aanval op werelduurrecord uit: 'Het is op dit moment niet mijn prioriteit'

Filippo Ganna heeft zijn aanval op het werelduurrecord van Victor Campenaerts uitgesteld. Dat liet de Italiaanse hardrijder na afloop van de dertiende etappe van de Tour de France weten aan La Gazzetta dello Sport.

De algemene verwachting - ook door Ganna zelf uitgesproken - was dat de man uit Verbania één maand na de Tour de France, in augustus dus, in het Zwitserse Grenchen een poging zou doen om één uur zo hard mogelijk te fietsen. Daar komt hij nu zelf op terug. 'Op dit moment denk ik vooral aan de Tour en wil ik nergens anders mee bezig zijn', klinkt het bij de man die voor de eerste maal deelneemt aan de Ronde van Frankrijk.

'Mijn poging is uitgesteld, het zal dus niet in augustus zijn', vervolgt Ganna, die nog geen nieuwe datum heeft. 'Dat beslissen we na de Tour, maar naar mijn mening moet het pas na het WK tijdrijden zijn', doelt Ganna op de mondiale titelstrijd die medio september plaatsvindt in Australië. 'En zo niet, dan verplaatsen we het naar komend jaar. Het werelduurrecord is niet mijn prioriteit, zoals ik altijd heb gezegd.'

'Veel mensen vragen me ernaar, maar ze zullen er in ieder geval wat langer op moeten wachten', geeft de tijdrijder van INEOS Grenadiers aan.

Ganna voelde zich niet goed in de eerste helft van de Tour

Ganna was vrijdag present in een sterke kopgroep in de rit naar Saint-Etienne in de Tour de France. Hij werd in de finale afgetroefd door Mads Pedersen, op wie hij geen antwoord had in de finale. 'Ik was net een gelletje weg aan het werken, want anders zou ik krampen krijgen. Maar goed, we moeten Mads complimenteren, hij was gewoon de sterkste.'

'Als ik beter in vorm was geweest, had ik de laatste tien kilometer misschien mee vooraan kunnen strijden. Ik voel me beter dan in het begin van de Tour', stelt Ganna. 'Dat geeft moraal en hopelijk kan ik nog een zege meepakken voor we in Parijs zijn.' Daarvoor lijkt de tijdrit op de voorlaatste dag de grootste kans voor de wereldkampioen tegen de klok.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws