Hard verdict voor Tao Geoghegan Hart: heupbreuk voor INEOS-coureur, operatie nodig Wielrennen
Wielrennen

Hard verdict voor Tao Geoghegan Hart: heupbreuk voor INEOS-coureur, operatie nodig

Hard verdict voor Tao Geoghegan Hart: heupbreuk voor INEOS-coureur, operatie nodig

Tao Geoghegan Hart zal na zijn valpartij in de Giro d'Italia enige tijd uit de roulatie zijn. De Brit, die crashte in de elfde rit van de ronde, heeft zijn heup gebroken. Dat meldt INEOS Grenadiers woensdagavond laat.

Geoghegan Hart kwam ten val na een schuiver van Alessandro Covi (UAE-Team Emirates), die naast Hart ook nog Primoz Roglic en roze trui Geraint Thomas meenam in zijn val. Ook Pavel Sivakov, eveneens INEOS Grenadiers, ging tegen de grond. Roglic liep een snee op aan zijn dij, terwijl Sivakov bijna een kwartier verloor door pijn aan zijn heup.

Het grootste slachtoffer is echter hoe dan ook Geoghegan Hart, die na zijn val werd overgebracht naar het ziekenhuis in Genua. Daar wezen onderzoeken een heupbreuk uit, die zodanig gecompliceerd is dat de renner een operatie nodig heeft. Zijn ploeg INEOS Grenadiers wenst haar renner het beste toe.

De renner zelf kwam eerder op de avond ook al met een kort bericht. 'Ik ben er kapot van dat de Giro op deze manier voor mij geëindigd is. Iedereen bedankt voor de berichten en steun. Ik had zoveel zin in het vervolg van deze koers en genoot van elke minuut. Arrivederci Giro d'Italia.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws