Jaar na vertrek bij DSM staan WorldTourploegen in de rij voor Baby Giro-winnaar Leo Hayter Wielrennen
Wielrennen

Jaar na vertrek bij DSM staan WorldTourploegen in de rij voor Baby Giro-winnaar Leo Hayter

Jaar na vertrek bij DSM staan WorldTourploegen in de rij voor Baby Giro-winnaar Leo Hayter

Leo Hayter heeft met zijn eindzege in de Baby Giro zijn toekomst in het wielrennen wel verzekerd. De pas 20-jarige Brit - broertje van INEOS-renner Ethan Hayter - kan volgens Cycling Weekly rekenen op een hele rits geïnteresseerde ploegen uit de WorldTour.

Hayter rijdt dit jaar voor de hoog aangeschreven opleidingsploeg Hagens Berman Axeon, nadat hij in 2020 en 2021 uitkwam in de opleidingsploeg van Team DSM. Voor die ploeg won hij in 2021 Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, hij won een rit in de Ronde van Bretagne en kroonde zich tot Brits kampioen tijdrijden voor beloften in het najaar.

De jonge Hayter wilde doorpakken bij DSM en al voor 2023 naar de WorldTour. Toen dat werd geweigerd, gingen beide partijen uit elkaar. Hayter kwam terecht bij Hagens Berman Axeon, maar dat zal na zijn eindzege in de Baby Giro slechts voor één jaar zijn. Hayter hield huis in de zevendaagse rittenkoers in Italië, waarin hij twee etappes won en de concurrentie op minuten reed.

Zijn prestatie in etappe 3 was het meest indrukwekkend. In een etappe van 177 kilometer en meer dan 5.000 hoogtemeters - over onder meer de Passo del Tonale (14,0 kilometer aan 6,4 procent) en Passo di Guspessa (11,3 kilometer aan 11,0 procent) - kwam Hayter 4.55 minuten voor de nummer twee binnen.

Leo Hayter vol zelfvertrouwen

'Ik heb nog geen contract, maar je kunt je wel voorstellen dat ik opties heb', aldus Hayter. 'Ik bekijk de opties met mijn zaakwaarnemer en dan beslissen we wat het beste is voor mijn toekomst. Cycling Weekly stelt dat er zeker negen (!) teams uit de WorldTour interesse hebben in het Britse toptalent. 'Dit resultaat bewijst tot waartoe ik in staat ben. Ik wist dat de nummers die ik trap goed zijn en ik wist ook dat ik grote dingen kan winnen, maar je hebt een beetje geluk nodig om het jouw kant op te laten vallen.'

Door een coronabesmetting en enkele kleine blessures had Hayter lang het geluk niet aan zijn zijde, maar dat veranderde dus in de Baby Giro, officieel de Giro d'Italia Giovani Under 23 genoemd. 'Als je op fora en social media kijkt en je wordt wisselvallig genoemd, dan is dat niet leuk om te horen, vooral als je weet dat je beter bent dan dat. De enige druk die ik voel is de druk die ik mezelf opleg.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws