Mollema berust in verlies na sterke etappe: 'Ik wist dat Bouwman snel was' Wielrennen
Wielrennen

Mollema berust in verlies na sterke etappe: 'Ik wist dat Bouwman snel was'

Mollema berust in verlies na sterke etappe: 'Ik wist dat Bouwman snel was'

Het lukte Bauke Mollema in de zevende etappe van de Giro d’Italia niet om zijn trilogie in de grote rondes te voltooien. Na een zinderende etappe werd de renner van Trek-Segafredo in de sprint geklopt door Koen Bouwman, met wie hij deel uitmaakte van een ontsnapping, waar ook Tom Dumoulin en Wout Poels deel van waren.

De zevende etappe was met ruim 4500 hoogtemeters een loodzware dag. Aangezien de top van de lastigste helling al op zestig kilometer van de finish lag, was het een geschikte etappe voor de vluchters. Het was dan ook oorlog om in de ontsnapping te geraken, beaamt Mollema voor de microfoon van Eurosport. ‘Het was een superzware etappe; in de eerste zestig, zeventig kilometer ging het vol gas. Er vielen ook veel gaten in het peloton’, aldus de Nederlander.

‘Uiteindelijk kwamen we met zeven man in de ontsnapping’, vervolgt Mollema, die veel landgenoten terugzag in de vlucht. Zo waren ook Poels, Dumoulin en Bouwman mee. ‘Het was een mooie ontsnapping’, lacht Mollema. ‘We kennen elkaar allemaal heel goed. Het was mooi om met hen in de ontsnapping te zitten. Maar helaas kon ik het niet afmaken’, baalt de coureur.

De situatie was nochtans goed voor Mollema. ‘Ik hoefde niet veel beurten te doen, omdat we ook reden in het peloton om de roze trui (van Juan Pedro López, red.) te behouden. Het was dus een goede situatie voor ons.’ Waar Mollema het verschillende keren probeerde met een aanval, wist hij Davide Formolo, Bouwman en Dumoulin niet kwijt te raken. En in de sprint vreesde hij Bouwman, die in de sprints voor de bergpunten onderweg ongenaakbaar was. ‘Ik wist dat Bouwman snel was, en het lukte me dan ook niet hem te kloppen in de sprint. Ik heb alles gegeven’, legt een teleurgstelde Mollema zich bij het verlies neer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws