Pidcock wil Parijs halen in de top tien: 'Maar misschien moet ik me opofferen voor Thomas' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock wil Parijs halen in de top tien: 'Maar misschien moet ik me opofferen voor Thomas'

Pidcock wil Parijs halen in de top tien: 'Maar misschien moet ik me opofferen voor Thomas'

Tom Pidcock zou dolgraag zijn eerste Tour de France finishen met een plek in de top tien van het eindklassement. De jonge Brit van INEOS Grenadiers staat momenteel tiende, met nog vijf etappes voor de boeg.

Pidcock mag één van de verrassingen van de Tour worden genoemd, want wie had hem voor de race als klassementsrenner opgeschreven? INEOS toont zich in de breedte sterk, met Geraint Thomas die op het podium aast en Adam Yates die ook nog stevig in de top tien staat. Daniel Felipe Martínez viel eerder al weg uit de top van de rangschikking, maar die plek werd feilloos ingenomen voor Pidcock.

Pidcock offert zich mogelijk op voor Thomas

De klimmer lijkt niet mee te kunnen met de allerbesten bergop, maar hij geeft bij Cycling Pro aan dat hij wel voor de top tien wil gaan. 'Ik weet niet of dat realistisch is, want we hebben nog twee zware bergetappes voor de boeg. We zullen alles geven en Geraint is als kopman het belangrijkste. Misschien komt er een moment dat ik me moet opofferen voor hem, dat zullen we wel zien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws