Roglic kent superzware dag in Baskenland: 'Ik was aan het lijden' Wielrennen
Wielrennen

Roglic kent superzware dag in Baskenland: 'Ik was aan het lijden'

Roglic kent superzware dag in Baskenland: 'Ik was aan het lijden'

Waar klassementsleider Primoz Roglic dinsdag nog vermeldde dat hij vermoedelijk de makkelijkste etappe van deze week had verreden, was dat op woensdag totaal anders. In de Ronde van het Baskenland stond een zware etappe met enkele korte, maar steile klimmen te wachten. De Sloveen overleefde, maar vanzelf ging het niet.

De 32-jarige kopman van Jumbo-Visma wist maandag nog de tijdrit te winnen, waarmee hij meteen de leiderstrui om zijn schouders kreeg gehangen. In de derde etappe was het vooral de ploeg van INEOS Grenadiers die het tempo opvoerde op de klimmen, waarna hun kopman Adam Yates een aantal venijnige aanvallen plaatste. Roglic zat vaak niet op de voorste rij om de aanvallen te pareren, maar ploeggenot Jonas Vingegaard deed dat wel, waardoor niemand in de slotfase wegsprong. 'Gelukkig slaagden Jonas en ik erin om in de voorste groep te eindigen, dus al met al was het een goede dag voor ons. Het is mooi dat we met z’n tweeën goed in het klassement staan, maar we zullen zien wat de komende dagen ons gaan brengen', zo liet Roglic weten op de eigen ploegsite.

Lees ook

Kort na afloop van de etappe deed Roglic ook voor de camera van Eurosport zijn verhaal, waar hij toegaf te hebben afgezien. 'Het was een superzware etappe, maar het lukte om met de beste renners te finishen. Ik was aan het lijden, maar we zullen zien wat de komende dagen brengt. Er zijn een aantal super sterke renners en wanneer je de benen hebt moet je wachten op het goede moment.' Of dat goede moment er bij Roglic komt, is nog de vraag. Donderdag wordt de Spaanse rittenkoers vervolgd met een vergelijkbare etappe als woensdag, waar in de slotfase weer een aantal pittige klimmetjes te wachten staan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws