'Thomas De Gendt doet niet mee aan leegloop en gaat contract bij Lotto Soudal verlengen' Wielrennen
Wielrennen

'Thomas De Gendt doet niet mee aan leegloop en gaat contract bij Lotto Soudal verlengen'

'Thomas De Gendt doet niet mee aan leegloop en gaat contract bij Lotto Soudal verlengen'

Lotto Soudal heeft veel zorgen aan het hoofd, en dan is het fijn dat er af en toe ook wat positieve dingen gebeuren. Arnaud De Lie zorgde met winst in de Marcel Kint Classic, Heistse Pijl en Ronde van Limburg al voor een glimlach en er is opnieuw goed nieuws, dit keer als het gaat om de selectie van volgend jaar.

Thomas De Gendt heeft namelijk een mondeling akkoord over een contractverlenging voor twee jaar, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het huidige contract van de 35-jarige Belg liep na dit seizoen af, maar na zijn ritzege in de Giro d'Italia van dit jaar ziet hij het nog helemaal zitten om door te gaan. 'Het gaat weer goed en dat wakkert automatisch de goesting aan', zo legt hij uit vanuit de Ronde van Zwitserland.

Dat De Gendt nog twee jaar door kan, geeft hem zekerheid. 'Dat biedt me de kans om zelf te bepalen waar en wanneer ik het voor bekeken houd. Doe ik dat contract uit — waar ik initieel naar streef? Of voel ik volgend jaar al van ‘het is genoeg geweest nu’? In dat geval kan ik de eer altijd aan mezelf houden. Blijk ik toch nog goed te presteren, is de derde optie dan om er nóg een jaar bij te doen. Maar tegen dan zal ik 38 zijn. Ik blijf ook niet eeuwig in het peloton zitten.'

De Gendt wil knechten én aanvallen

Op dit moment is het plezier in het fietsen nog te groot om al aan stoppen te denken, zo benadrukt De Gendt. 'Ik doe dit nog graag. Het is een schone wereld waarin ik leef. Koersen, stages en lange trainingen, in welk weer dan ook, vormen op zich nog geen last.' Gelukkig maar, want we zien De Gendt de komende jaren - naast een rol als knecht - nog graag terug in de aanval. 'Als ik er de benen voor heb, wil ik nog wel eens mijn kans gaan. Dat is sowieso steeds minder het geval. Vroeger sloop ik op jaarbasis 25 keer mee in de vlucht, nu zit ik aan welgeteld vier. Waarvan ik er toch alvast één succesvol afrondde.'

De Giro-ritzege van De Gendt was één van de hoogtepunten van het seizoen voor Lotto Soudal. De formatie won al negentien keer dit jaar, maar vecht nog altijd tegen degradatie uit de WorldTour. Bovendien dreigt na 2022 een leegloop van enkele sterkhouders, waaronder Tim Wellens. De klimmer wil vertrekken en zou naar verluidt bij UAE Team Emirates aan de slag gaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws