Update II | Duitse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van dodelijk ongeluk Rebellin gearresteerd bij binnenrijden Italië Wielrennen
Wielrennen

Update II | Duitse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van dodelijk ongeluk Rebellin gearresteerd bij binnenrijden Italië

Update II | Duitse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van dodelijk ongeluk Rebellin gearresteerd bij binnenrijden Italië

(18 juni 2023) De vrachtwagenchauffeur die ervan werd verdacht dat hij Davide Rebellin doodreed, is ruim zeven maanden na de fatale gebeurtenis gearresteerd. Volgens onder meer de NOS gaf 62-jarige Duitser zichzelf aan bij de politie in Steinfurt, een stad net over de grens bij Enschede.

We nemen een duik in de 'geschiedenis': Rebellin, op de dag van de gitzwarte gebeurtenis 51 jaar oud en nog altijd fulltime wielerprof, wordt op 30 november 2022 door een vrachtwagen aangereden op training in de gemeente Montebello Vicentino en is op slag dood. 'De vrachtwagen, met Duits kenteken, wilde op de rotonde een zijstraat inslaan die leidt naar het restaurant-hotel La Padana, zeer populair bij vrachtwagenchauffeurs om te lunchen. Na een halve rotonde kwam Rebellin op zijn gravelbike aanfietsen om zijn weg richting de regionale weg 11 voort te zetten en in een oogwenk was alles voorbij: een onhandig manoeuvre of de dode hoek van de vrachtwagen zorgde ervoor dat de wielerkampioen geen kans maakte', was destijds de omschrijving van het accident.

Niet lang na het ongeval lieten diverse bewakingsbeelden zien dat de trucker slechts luttele seconden uit zijn cabine was gekomen om te kijken naar de ernst van de schade. Daarop reed de verantwoordelijke chauffeur dus door, waarna hij hoopte uit de greep van de autoriteiten te blijven. Een dag later werd hij echter al gevonden in Duitsland, waar hij echter niet gearresteerd werd. Dat stond de Duitse wet niet toe. Daar kun je namelijk niet worden vervolgd voor een dergelijke aanrijding.

Duitse vrachtwagenchauffeur is in voorlopige hechtenis geplaatst en wordt mogelijk uitgeleverd aan Italië, waar hij wordt vervolgd voor onopzettelijke doodslag

In de loop der maanden werden diverse details omtrent de hoofdverdachte gepubliceerd. Zo zou hij geen onbekende zijn bij de politie, daar hij in het verleden al eens zijn rijbewijs moest inleveren na te hebben gereden onder invloed in Chieti, in 2014. In 2001 werd een straf nog vernietigd door de rechtbank, nadat de man een stoplicht had genegeerd na een ongeval met andere mensen.

Na een lange periode van stilte en onzekerheid, zou de man zich op donderdag 15 juni uiteindelijk hebben gemeld bij de politie. Momenteel zit hij in de cel in Münster, maar de kans bestaat dat hij wordt overgeleverd aan Italië, waar hij mogelijk wordt vervolgd voor onopzettelijke doodslag en het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood.

Update - 20 juni 2023 (17.30 uur): Aangehouden chauffeur onder voorwaarden (tijdelijk) vrijgelaten

Na vier dagen te hebben vastgezeten in de gevangenis van Münster is Wolfgang R. weer vrijgelaten, zo meldt Tuttobiciweb. Dinsdagmiddag 20 juni mocht hij de gevangenis (voorlopig) verlaten. 'De rechter heeft het Europees aanhoudingsbevel opgeschort in afwachting van een definitieve uitspraak over de zaak', bevestigde zijn advocaat. De trucker werd vrijgelaten met de verplichting om zich elke vrijdag bij de politie te melden. Bovendien zou R. hebben uitgesproken dat hij niet aan het oordeel van de Italiaanse justitie gaat proberen te ontkomen, waarmee hij zich dus niet als een vrij burger mag gaan wanen. Alles komt nu in handen van de Duitse rechter, die zich over de zaak zal moeten uitspreken. Het is nog even afwachten of de verdachte dus inderdaad uitgeleverd gaat worden aan Italië.

Update II - 25 augustus 2023 (18.17 uur): Italiaanse politie arresteert Duitse vrachtwagenchauffeur

Bijna negen maanden na het dodelijke ongeval heeft de Italiaanse politie een Duitse vrachtwagenchauffeur gearresteerd. De man is overgebracht naar een gevangenis in Vincenza. Hij wordt ervan verdacht de Italiaan te hebben aangereden en zou hem daarna ook geen hulp hebben geboden. Dat meldt het ANP. De verdachte chauffeur werd aangehouden nadat hij via de Brennerpas Italië was binnengereden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws