Update | Oorzaak van problemen bij Rickaert eindelijk gekend: Knik in slagader Wielrennen
Wielrennen

Update | Oorzaak van problemen bij Rickaert eindelijk gekend: Knik in slagader

Update | Oorzaak van problemen bij Rickaert eindelijk gekend: Knik in slagader

(5 april 2022) Alpecin-Fenix zal het de rest van het klassieke voorjaar moeten stellen zonder Jonas Rickaert. Op sociale media deelde de Belgische coureur dat hij de komende tijd niet in actie kan komen. Hij moet eerst meer onderzoeken aan zijn been ondergaan voordat hij opnieuw kan koersen in wedstrijdverband.

In een bericht op Facebook schrijf Rickaert dat hij sinds Parijs-Nice kampt met 'een slapend gevoel' in zijn been. De renner startte sindsdien nog wel in de Minerva Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem, maar ontbrak afgelopen weekend in de Ronde van Vlaanderen. In die wedstrijd had hij juist een belangrijke rol kunnen vervullen voor Mathieu van der Poel, die de wedstrijd ook zonder zijn ploeggenoot wist te winnen.

'Na heel wat onderzoeken en scans is er nog steeds geen echte oorzaak gevonden', laat Rickaert weten. Hij schrijft dit voorjaar niet meer in actie te komen: 'Daarom heb ik in samenspraak met de ploeg besloten om eerst verdere onderzoeken te ondergaan en mij te focussen op de rest van het seizoen. Ik houd jullie op de hoogte wanneer ik opnieuw van start kan gaan.'

Update - 28 april 2022 (20.05 uur): Oorzaak gevonden na CT-scan

Alpecin-Fenix, de ploeg van Jonas Rickaert, is met een update naar buiten gekomen over de toestand van de Belg. De Belgische formatie schrijft dat uit een CT-scan is gebleken dat Rickaert kampt met een 'knik in een slagader bij het buigen van de heup.' Hij is nu doorverwezen naar een Nederlandse vaatchirurg voor een nieuwe opinie.

Rickaerts miste de belangrijkste voorjaarsklassiekers door een 'slapend gevoel' in zijn been. De renner van Alpecin-Fenix is een belangrijke pion voor de ploeg, zowel in de voorjaarsklassiekers als in de sprinttrein van Tim Merlier of Jasper Philipsen. Hoe lang Rickaert nog buiten strijd is, is nog niet bekend.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws