Van der Poel: 'Misschien de makkelijkste etappe die ik ooit heb gereden' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel: 'Misschien de makkelijkste etappe die ik ooit heb gereden'

Van der Poel: 'Misschien de makkelijkste etappe die ik ooit heb gereden'

Het was donderdag de saaiste dag tot nu toe in de Giro d'Italia. Waar er elke dag wel iets gebeurde, was het in de zesde etappe een regelrechte wandeletappe. Sommige ploegen en renners waren daar niet ontevreden over, zo ook Jumbo-Visma. Mathieu van der Poel sprak na afloop zelfs over 'misschien wel de makkelijkste etappe ooit'.

Allereerst Jumbo-Visma. Het is nog niet de Giro d'Italia van de Nederlandse ploeg, nadat hun kopmannen bij de eerste de beste aankomst bergop allen minuten verloren. Zowel Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen werden op minimaal twee minuten gereden, waardoor een goed klassement voorlopig geen realistisch doel meer lijkt. Dat ze in deze wandeletappe de benen wat konden ontspannen, was volgens ploegleider Marc Reef dan ook geen overbodige luxe, zo laat hij na afloop op de ploegsite weten.

'Het was een lange etappe waarin we zoveel mogelijk energie hebben gespaard', zo begint Reef zijn verhaal. 'De snelheid lag niet heel hoog en dat vond iedereen wel best. Uiteindelijk werd het een verwachte massasprint en die zijn wij op een goede manier binnengekomen.' Arnaud Démare wist de etappe uiteindelijk te winnen, door Caleb Ewan nipt voor te blijven in de sprint. Reef keek ondertussen alvast vooruit naar de volgende dagen. 'We krijgen een heel lastig weekend en daarom is het fijn dat het er vandaag relatief rustig aan toe ging. Vrijdag en zaterdag kijken we iets verder dan alleen het klassement en zondag ligt de focus op onze klassementsmannen.

Wat kan Van der Poel op vrijdag en zaterdag?

Waar de mannen van Jumbo-Visma nog denken aan hun klassementsmannen, gaan ze bij Alpecin-Fenix vooral voor ritzeges. Van der Poel liet voor de etappe van donderdag nog doorschemeren dat hij misschien wel ging meesprinten, maar daar kwam niks van terecht. Spaarde de Nederlander zijn energie voor de etappes van vrijdag en zaterdag? Vrijdag staat er misschien wel een iets te lastige rit op het programma, maar de etappe van zaterdag moet zeker kansen bieden voor de Nederlander. Donderdag ging het de Nederlander in ieder geval gemakkelijk af, zo getuige zijn onderschrift bij zijn Stravarit van vandaag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws