Wielrennen op TV 2023 | Niet alleen cross, maar ook de Zesdaagse van Rotterdam komt op de TV! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 2023 | Niet alleen cross, maar ook de Zesdaagse van Rotterdam komt op de TV!

Wielrennen op TV 2023 | Niet alleen cross, maar ook de Zesdaagse van Rotterdam komt op de TV!

Het einde van het wegseizoen is helaas een feit, al betekent dat wel dat we weer volop kunnen genieten van de cross (en vele andere mooie dingen)! In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u moet inschakelen!

TV en tijden Zesdaagse van Rotterdam (donderdag 14 december)

Niet alleen in de cross wordt gekoerst: ook op de houten planken wordt er gestreden voor de overwinning. In Rotterdam Ahoy vindt wederom een editie van de Zesdaagse van Rotterdam plaats, met onder andere de wereldkampioenen koppelkoers Youri Havik en Jan-Willem van Schip aan het vertrek. De laatste vier dagen zijn live te zien bij Ziggo Sport. Het verschilt wel per dag op welk kanaal moet worden afgestemd. Meestal is dit op het kanaal Docu (vanaf 19.00 uur). Alleen op zondag is er een middagprogramma, vanaf 13.00 uur. Waarom zijn de eerste twee dagen niet live? Europees voetbal is het antwoord...

TV en tijden X2O-Trofee Herentals (zaterdag 16 december)

Plotseling kwam daar het bericht dat Mathieu van der Poel aan de start verschijnt van deze cross in Herentals. Samen met Tom Pidcock zal hij ongetwijfeld gebrand zijn om bij zijn rentree in het veld te winnen. Vanuit de huiskamer is de cross vanaf 13.30 uur te volgen via Sporza, maar ook de zender Eurosport 1 en de daarbij behorende online kanalen (Eurosport.nl/Discovery+/GCN+) zendt de veldrit uit.

TV en tijden Wereldbeker Namen (zondag 17 december)

Daags na Herentals is het weer tijd voor de Wereldbeker, met deze keer een manche in Namen. Eurosport zendt de crossen bij de vrouwen en mannen live uit op Eurosport 1 en de online kanalen (Eurosport.nl/Discovery+/GCN+). Vanaf 13.30 uur begint de uitzending.

Mogelijk schenkt de NOS in haar middaguitzending ook aandacht aan de Wereldbeker. In tegenstelling tot de cross zaterdag krijgen de Belgen meer zenderkeuze. Zo zenden Telenet Play Sports en Proximus Pickx de wereldbeker live uit, terwijl Sporza mogelijk ook aandacht schenkt.

Dit artikel wordt voorzien van updates.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws